Quan es treballa amb passió es pot aconseguir qualsevol objectiu i PASSIÓ PER L’ EDUCACIÓ és el lema del col•legi Luis Vives de Sueca on s´ha celebrat la III Setmana Cultural (del 26 al 28 de Març). Aquest any el tema ha segut Egipte i tot el claustre de professors ha treballat molt dur per aconseguir transportar en el temps a tota la seua comunitat educativa a l’antiga civilització.

Han estat moltes hores de treball fora de l’horari lectiu per aconseguir un resultat sorprenent però l’esforç ha valgut la pena. Quan s’han obert les portes del col•legi les cares de sorpresa i les expressions com ara «impressionant», «espectacular» i «us heu superat» han estat molt sentides. Durant aquesta setmana cultural s´ha treballat d’una manera multidisciplinària i cooperativa en totes les etapes educatives que imparteix el centre (Infantil, Primària i Secundària). S´han deixat de banda els continguts curriculars diaris per apropar mitjançant tallers i activitats INNOVADORES la cultura de l’antic Egipte a tots/es els/les alumnes. S’aconsegueix així, una forma motivadora d’aprendre i que els/les alumnes prenguen consciència del gran llegat que aquesta impressionant civilització ens ha deixat.

Per obrir els actes d’aquesta setmana cultural, els/les alumnes han vist un vídeo exclusiu en què Nacho Ares, possiblement l’egiptòleg espanyol més prestigiós, els ha saludat al costat de la mascota del col•legi «LuisVi». Posteriorment a l’emissió d’aquest vídeo de salutació, s’ha projectat el documental realitzat per Nacho Ares sobre el descobriment de la tomba de Tutankhamon. Els/les alumnes han quedat gratament sorpresos/es.

Els actes d’aquesta setmana cultural han finalitzat el dimecres 28, dia en què les famílies, a partir de les 10 del matí, pogueren entrar a vore una representació teatral així com la impressionant obra «faraònica» realitzada per aquest equip de docents.

A continuación els adjuntem totes les activitats i tallers realitzats pels alumnes i professorat en aquesta setmana cultural:

La setmana començava amb un video exclusiu que Nacho Ares dedicava al nostre alumnat. Fou emitit a les 8:00 del matí als cursos d´ESO i a les 9:00 per a la resta dels cursos. Després els alumnes vegueren un documental fet pel mateix Nacho Ares molt interessant sobre el descubriment de la tomba de Tutankhamón.

Video de salutació de Nacho Ares

Documental descubriment de la tomba de Tutankhamón (Nacho Ares).

El professorat del centre va treballar de valent, com ja hem comentat abans, per a aconseguir una decoració espectacular.  Adjuntem un video on es veu el procés d´aquest gran treball: Video sobre el procés de decoració

Tots els cursos han treballat i han aprés molt durant esta setmana. Adjuntem un resum de les activitats realitzades d´una manera resumida:

  • Infantil 3 anys

Taller cooperatiu EGIPCI entre els i les alumnes de 4rt d’ ESO i els xiquets i xiquetes d’ Infantil 3 anys. Han creat un nexe afectiu molt important al llarg del curs com es demostra a les imatges. Es per açò que diguem que som la FAMÍLIA LUIS VIVES. We are family!

Per a vore més fotos teniu el següent enllaç: Infantil 3 anys

  • Infantil 4 anys

Els nostres alumnes de 3er d’ ESO han realitzat un taller cooperatiu d’ Egipte amb els xiquets i xiquetes d’ Infantil 4 anys. Grans i menuts ho han passat de lo més bé.

 

Podeu vore més fotos al següent enllaç: Infantil 4 anys

  • Infantil 5 anys

Els nostres xiquets i xiquetes d’ infantil 5 anys han finalitzat la setmana cultural vestits d’ egipcis i s’ han endut a casa una piràmide de lo més original. Han aprés molt en estis tres dies d’ una manera diferent.

Podeu vore més fotos al següent enllaç: Infantil 5 anys

  • Primer de Primària

Cuàntes coses han fet i han APRÉS els nostres xiquets i xiquetes de 1 er de primària!. Podeu vore el següent video resum. Segur que vos agrada… Video resum activitats 1er de primària

  • Segon de Primària

Què bé s´ho passaren els nostres xiquets i xiquetes de 2on de primària amb aquest taller egipci. Elaboraren pergamins amb café. Què xulo!

Podeu vore més fotos d´aquest taller i curs al següent enllaç: Taller de Pergamins egipcis (2on de primària)

  • Tercer de Primària

Els alumnes de 3er de Primària s’ ho passaren d’ allò més bé “momificant-se” per grups.

Podeu vore més fotos d´aquest taller i curs al següent enllaç: Taller de «Momificació»

  • 4rt de Primària

Els nostres xiquets i xiquetes de 4rt de primària han realitzat diversos tallers al llarg d’ esta setmana cultural on han aprés molt sobre la civilització d’ Egipte. Han fet un taller de pintura, un taller de titelles egípcies, un taller d’ escriptura jeroglífica on han escrit el seu nom i un taller de construcció d’ una priràmide. Gran treball!

Podeu vore més fotos d´aquest taller i curs al següent enllaç: Tallers dels alumnes de 4rt de primària

  • 5é i 6é de Primària

Els alumnes de 5é i 6é han realitzat un taller cooperatiu de construcció de piràmides i un taller mural. Ha quedat molt bonic!

Podeu vore més fotos d´aquest taller i curs al següent enllaç: 5é i 6é de Primària

  • 1er d´ESO

Les matemàtiques es desenvoluparen a l’antic Egipte per a resoldre problemes de la seua vida quotidiana, com el repartiment de terres, la construcció de piràmides,…
Els seus coneixements han arribat als nostres dies gràcies a la recopilació de problemes que feren els escribes de l’època i que recolliren en papirs.
Ens hem plantejat un problema que podria estar en un dels papirs. » Quants blocs necessitariem per a construir una piràmide?». Després de fer els càlculs corresponents ho hem comprovat fent els blocs i construint les piràmides.

Podeu vore més fotos d´aquest curs al següent enllaç: 1er d´ESO

  • 2on d´ESO

Els nostres alumnes de 2on d’ ESO realitzaren un taller cooperatiu amb els xiquets i xiquetes d´infantil 5 anys. També mostraren per totes les classes un instrument musical i un escarabat egipci.

Podeu vore més fotos en aquest enllaç: 2on d´ESO

  • 3er d´ESO

Durant la setmana cultural els i les alumnes de 3r han desenvolupat un projecte multidisciplinar dels Departaments Llengües i Humanitats: el Projecte Dones Visibles: les dones en l ‘Antic Egipte. L’objectiu es visibilitzar el paper de les dones en la història. Han treballat a partir de videos, textos, documentals, murals, debats…la situació de la dona egípcia des de la mitologia, la història i la vida quotidiana.

Podeu vore més fotos al següent enllaç: 3er d´ESO

 

  • 4rt d´ESO

En quart d’ESO, hem comprovat el funcionament d’una clèpsidra (rellotge d’aigua). Com podien medir el temps els egipcis? Hem fet alguns càlculs i hem comprovat com disminueix el nivell d’aigua del recipient amb el temps.

Podeu vore més fotos en aquest enllaç: 4rt d´ESO

  • Cloenda Setmana Cultural

El dia 28 va tindre lloc la cloenda de la setmana cultural on alumnes, professorat i famílies gaudirem junts de representacions teatrals (en Valencià i en Anglés), representació de peces musicals i un ball final.

Per a vore més fotos de la cloenda teniu el següent enllaç: Cloenda setmana cultural

 

Molta gent és la que ens ha preguntat d’ on havíem tret el mural central de la decoració (si l’havíem comprat, si l’ havíem imprés…). Al següent video vos mostrem el procés de realització. L’artista: la nostra companya Mònica Sala.

Video mural central

Per a finalitzar la setmana cultural la nostra directora, Mariel Piqueres, va escriure una carta dirigida a tota la comunitat educativa del nostre col·legi: Carta de la nostra directora

 

La nostra directora, Mariel Piqueres, va ser entrevistada en ONDACERO sobre la nostra setmana cultural. Vos adjuntem l´entrevista: Entrevista a la nostra directora

A continuació adjuntem video de la CLOENDA de la setmana cultural:

Video Cloenda Setmana Cultural

Per últim adjuntem la repercusió mediàtica que ha tingut la nostra III setmana cultural:

Informatiu de Sueca Tv

Diari digital El Seis Doble    Diari Levante    Tus Noticias de la Ribera      RiberaBaixa.info

Suheca.com

Semanari de Sueca

 

Diari Levante