EDUCACIÓ INFANTIL
La teua preocupació, la nostra prioritatL’etapa d’educació infantil és la base fonamental de tot el procés educatiu, ja que en ella es posen els fonaments de tots els processos formatius.
Al Col·legi Luis Vives de Sueca els més xicotets de la casa reben tot l’afecte de les seues mestres i especialistes que treballen perquè els xiquets i xiquetes siguen feliços i gaudisquen aprenent. Contribuïm al desenvolupament de totes les seues intel·ligències.
El nostre objectiu és formar persones que, des de molt jovens, siguen imaginatives, curioses, i actives. Per això treballem en entorns d’interior i exterior, amb èmfasi en el joc, l’exploració, l’aprenentatge actiu i creatiu i estimulant el pensament crític.
Com aprenem?
Aprenem a pensar
Entenem l’educació com un procés constructiu. Potenciem l’exercici constant de l’exploració i la recerca de respostes i una actitud crítica amb nosaltres mateixos i amb el que fem.
Participem de forma activa
Creiem en l’aprentatge per descobriment: modificant esquemes mentals existents, establint relacions entre uns coneixements i altres , trobant un significat i un sentit al que fem.
Seguim el nostre ritme
Cadascú va desenvolupant les seues destreces, aprenent a enfrontar-se positivament amb els seus fracassos i frustracions. Busquem que les xiquetes i els xiquets siguen capaços d’acceptar-se a si mateix com una persona amb possibilitats i limitacions.
Aprenem jugant
Concebem l’ensenyament de l’Etapa Infantil com un tot globalitzat. La música, l’activitat física i el joc són l’eix principal en el desenvolupament dels nostres objectius.
Coneix el procés d'admissió
No deixes passar l’oportunitat d’una educació de qualitat per als teus fills!🎖 Aprenentatge basat en projectes (ABP)
L’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP o PBL, Project-based learning) és una metodologia d’aprenentatge en la qual els nostres alumnes adquireixen un paper actiu i s’afavoreix la motivació acadèmica. El mètode consisteix en la realització d’un projecte habitualment en grup.
Aquest projecte ha estat analitzat prèviament per professor o professora per assegurar-se que els i les alumnes tenen tot el necessari per resoldre-ho, i que en la seua resolució desenvoluparàn totes les destreses que es desitja.
En l’ABP, l’alumnat pot participar, parlar i donar la seua opinió mentre que el professorat adquireix un paper menys actiu ajudant a aconseguir un consens i orientar el desenvolupament del projecte de l’alumnat.
En el tipus de classe magistral, la disposició física de l’espai a l’aula habitualment es basa en files orientades cap al professor o professora. L’espai de l’aula en l’ABP adquireix un altre sentit, ja que els alumnes hauran de treballar en grup, moure, relacionar-se amb altres.
El funcionament psicològic a l’aula en un context tradicional, habitualment es basa en atendre i rebre la informació d’una manera unidireccional en un ambient de silenci. En l’ABP l’alumnat elabora el contingut, dissenya el projecte i col·labora entre si. A través d’aquesta metodologia els alumnes no només memoritzen o recullen informació, sinó que aprenen fent.
Projecte Emergències en Infantil
Projecte Animals de granja en Infantil de 3 anys
Projecte Animals en perill en Infantil de 4 anys
Els nostres beneficis
Donem una especial importància al desenvolupament emocional dels alumnes. A més de coneixements, volem que els xiquets i xiquetes reben una bona educació en valors i habilitats socials.
Els nostres docents creen a diari ambients i situacions d’aprenentatge que desperten la curiositat dels xiquets i les xiquetes i els motiven a investigar i experimentar fent-los partíceps del seu propi aprenentatge.
Fomentar des d’un principi l’autonomia i confiança en ell/a mateix/a perquè siga capaç d’expressar les seues emocions i relacionar-se amb els altres.